Otključaj svet novih potencijala sa velikim 3D ultrasoničnim senzorom otiska prsta

Beograd, 3. jun 2022.

vivo postavlja vodeći standard čitača otiska prsta u industriji pametnih telefona


Površina za očitavanje otiska veća je 11,1 puta i zasnovana na ultrasoničnoj tehnologiji

Brzina otključavanja od svega 0.2 sekunde – čineći ovo jednim od najbržih senzora otiska prsta za pametne telefone

Bezbednost podataka dodatno povećana opcija autentifikacije sa dva prsta 

Inovativan proces podešavanja otiska prsta putem samo jednog dodira


Kao brend koji je fokusiran na korisničko iskustvo, vivo uvek nastoji da svoje uređaje opremi tehnologijom i inovacijama koje mogu da zadovolje potrebe ljudi koje se menjaju u skladu sa brzinom menjanja sveta u kom živimo. Vivo, kroz svoje najnovije proizvode, korisnicima nudi brži i sigurniji pristup njihovom pametnom telefonu. Dodavanjem velikog 3D ultrasoničnog čitača otiska prsta, koji za prepoznavanje i zaštitu korisnika koristi ultrasonične talase umesto svetlosti, najnoviji vivo pametni telefoni sada imaju najveći senzor otiska prsta i najbrže otključavanja ekrana otiskom prsta od svega 0.2 sekunde. Čitač otiska prsta zasnovan na ultrasoničnoj tehnologiji

Kombinacijom ekrana pametnog telefona i čitača otiska prsta se postiže besprekoran izgled - 3D ultrasonični senzor otiska prsta koristi najnovija tehnološka dostignuća i ultrazvučne talase za skeniranje pora prsta korisnika i kreira izuzetno preciznu 3D sliku. Ultra tanki senzor, debljine svega 0.2 mm, otvara ceo svet novih pogodnosti, kao što su ekrani prekriveni staklom od ivice do ivice i korišćenje kod fleksibilnih OLED ekrana.


Najveća površina za očitavanje otiska prsta za fleksibilno iskustvo otključavanja

Smešten ispod ekrana i zasnovan na ultrasoničnoj tehnologiji, senzor otiska prsta površine 20x30mm2 predstavlja najveći senzor u industriji pametnih telefona. Površina za očitavanje je 11.1 puta veća od tradicionalnih optičkih senzora otiska prsta na ekranu, što poboljšava ukupno iskustvo otključavanja.


Dani, kada je za podešavanje jednog otiska prsta bilo potrebno nekoliko minuta čekanja i dodirivanja senzora, su sada uveliko iza nas. Velika površina senzora za očitavanje omogućava praktično momentalno prikupljane neophodnih biometrijskih informacija potrebnih za proces otključavanja uređaja putem otiska prsta, što znači da će korisnici podešavati opciju otključavanja putem otiska prsta tako što će samo jednom pritisnuti ekran.


Zahvaljujući velikoj površini za očitavanje, ultrasonični senzor otiska prsta na ekranu takođe podržava očitavanje dva otiska prsta odjednom, čime se poboljšava bezbednost aplikacija za pametne telefone. To znači da korisnici mogu da podese proces autentifikacije koji zahteva dva otiska prsta za siguran pristup odabranim aplikacijama kao što su finansijske aplikacije, društvene mreže ili foto-galerija.


Neverovatno brzo iskustvo otiska prsta

Ultrasonični senzor pruža neverovatno brz proces registracije otiska prsta - svega jednim dodirom. U proseku, tradicionalno optičko skeniranje otiska prsta u jednoj tački na ekranu zahteva oko 15 do 20 dodira. Ultrasonični senzor, nakon što se otisak prsta podesi, omogućava najbrže iskustvo otključavanja u mobilnoj industriji, od samo 0.2 sekunde.Brz pristup vašim omiljenim aplikacijama

Još jedna impresivna inovacija koju donosi vivo ultrasonični sistem za otključavanje putem otiska prsta jeste mogućnost pristupa omiljenim aplikacijama jednim dodirom na senzora. Velika površina čitača otiska prsta omogućava korisnicima da podese brzi pristup (Quick Access) odabranim aplikacijama. Oni će moći momentalno da otključaju i pristupe određenoj aplikaciji tako što će dodirnuti određeni deo senzora.


Sigurnost koja prevazilazi dubinu ekrana

vivo ultrasonični senzor ispunjava najviše bezbednosne standarde, i nemoguće je prevarati ga lažnim fotografijama ili kalupima otiska prsta. Štaviše, održava visoke performanse, čak i u ekstremnim uslovima, poput suvog i kišnog vremena, i prevazilazi izazov očitavanja otiska u slučaju mokrih prstiju.


„Kako su pametni telefoni postali neizostavni deo našeg svakodnevnog života, i kako se na njih oslanjamo u gotovo svakoj situaciji, od komunikacije do čuvanja uspomena, kupovine i ostalih finansijskih usluga - brz pristup i bezbednost podataka su od najvećeg značaja. Sa najsavremenijim i najelegantnijim bezbednosnim rešenjem, neki od naših najnovijih proizvoda, počevši od iQOO serije i X Note-a, pružaju poptuno jedinstveno i prilagođeno iskustvo otključavanja uređaja - omogućavaju potrošačima brz pristup svojim aplikacijama na personalizovan način. Radujemo se što ćemo ovu novu tehnologiju koristiti u našim predstojećim vivo proizvodima.", rekao je Dušan Kuzmanović, direktor prodaje iz predstavništva kompanije vivo u Srbiji.