Bezbednost podataka i zaštita privatnosti uz vivo telefone

​Beograd, 4. oktobar 2023. godine

 

Beograd, 4. oktobar 2023. godine - U vivo kompaniji pouzdana zaštita podataka jedan od najvažnijih načina na koji brinu o svojim korisnicima. U digitalnom svetu, privatnost podataka i njihovo bezbedno skladištenje ne bi trebalo da se smatraju luksuzom, već apsolutnom normom u sklopu svakog proizvoda. Upravo zbog toga, svaki vivo pametni telefon mora ispoštovati iste beskompromisne visoke standarde bezbednosti podataka i zaštite privatnosti. Bez obzira da li je vivo uređaj flagship ili telefon srednjeg cenovnog ranga, bezbednost podataka i privatnosti kompanija vivo smatra svojom najvažnijom obavezom.

 

Gde vivo čuva korisničke podatke?

 

vivo filozofija zaštite korisnika ogleda se u inovativnom operativnom sistemu, Funtouch OS, koji nudi širok spektar korisničkih funkcija i skrivenih mehanizama bezbednosti i privatnosti na koje se korisnici mogu osloniti. Funtouch OS takođe sadrži kompleksan, ali jednostavan metod za čuvanje podataka, dizajniran u skladu sa lokalnim propisima i regionalnim zakonima kako bi se osigurao visok standard politike i prakse privatnosti. Sledeći princip minimizacije podataka, prikupljaju se i koriste samo neophodni lični podaci. Kada se vrši obrada ličnih podataka na mreži, vivo osigurava da se taj proces obavlja na jednom od njihovih sigurnih servera. Takođe, podaci sa uređaja koji se distribuiraju u Evropskom ekonomskom prostoru, biće bezbedno čuvani u Nemačkoj.

 

Da li vivo uređaji poseduju posebne bezbednosne karakteristike?

 

vivo uređaji su pažljivo dizajnirani sa fokusom na bezbednost podataka i zaštitu privatnosti. Primera radi, postoje pametne funkcije kao što je Screen-Pinning, odnosno preslikavanje ekrana, koji pruža korisnicima mogućnost da dozvole drugima da koriste njihov telefon, ali i ograniče pristup na samo odabranu aplikaciju - ili čak da prikažu samo odabrani sadržaj, dok svima drugima sprečavaju pristup. Pored toga, funkcija Find My Device, odnosno Pronađi moj uređaj, obezbeđuje korisnicima da prate svoj uređaj preko Google naloga, što je posebno važno u slučajevima kada je telefon izgubljen ili ukraden. Pored daljinskog pronalaženja uređaja, moguće je i zaključavanje i brisanje podataka ukoliko se ispostavi da je uređaj zauvek izgubljen na bilo koji način. Ako vivo korisnik odluči da trajno otkaže svoj nalog i izbriše svoje lične podatke koje čuva vivo, kompanija pruža brz odgovor kroz različite kanale, uključujući i veoma praktičnu funkciju otkazivanja naloga u aplikaciji. Uz to, postoji i centar za privatnost sa različitim vrstama podrške.

 

Kako se podaci mogu preneti sa jednog telefona na drugi?

 

vivo olakšava prenos podataka na nove uređaje bez gubitka dragocenih slika i drugih podataka, kao i mogućnost potpunog uklanjanja podataka sa starog uređaja kada je to potrebno. Bez obzira da li korisnici imaju uređaje srednjeg cenovnog ranga ili najnovije modele, prenos podataka sa njihovog prethodnog vivo telefona na sledeći, siguran je i jednostavan, zahvaljujući EasyShare aplikaciji. Želite da prenesete kontakte ili poruke sa starog telefona? Jednostavno preuzmite EasyShare aplikaciju kako biste slobodno rukovali svojim podacima.

 

Da li vivo uređaji poseduju posebna podešavanja za upravljanje korisničkim podacima?

 

Postoje situacije u kojima korisnici žele da resetuju podešavanja telefona, ali ne žele da izgube svoje dragocene podatke ili, pak, baš žele sve da obrišu. Zato vivo pametni telefoni dolaze sa dva različita podešavanja. Jedan za resetovanje podrazumevanih podešavanja uređaja, a drugi za potpuno brisanje svih podataka sa telefona. Dok opcija „Resetuj sva podešavanja" vraća podrazumevana podešavanja sistema i briše podatke o sistemskim podešavanjima, kao što su lozinke za Wi-Fi ili informacije o uparenim Bluetooth uređajima, neće izbrisati podatke aplikacija ili datoteke sačuvane na telefonu. Međutim, ako su korisnici već preneli svoje podatke na novi uređaj i svoj telefon žele da proslede dalje ili da ga prodaju, opcija „Obriši sve podatke" nudi mogućnost da se nepovratno uklone svi tragovi ličnih podataka ili sačuvanih datoteka i fotografija.

 

Kompanija vivo je iskreno posvećena tome da radi pravu stvar na pravi način, i to u svemu što radi. Bezbednost podataka i zaštita privatnosti nisu izuzetak – naprotiv, to je njihov prioritet, bez obzira da li vivo korisnici poseduju uređaj nižeg ili srednjeg cenovnog ranga ili najnoviji flagship model.

 

Za više informacija o vivo V29 Lite posetite https://www.vivo.com/rs/products/v29-lite-5g