vivo X90 Pro pomera granice i podiže korisničko iskustvo na viši nivo

Beograd, 6. mart 2023.


Savršena fotografija. Vrhunske performanse. Elegantan dizajn. Dugotrajna baterija. Zabava koja ne prestaje – ovo su glavni principi u pristupu kompanije vivo kojim se vodi pri procesu planiranja i dizajniranja svojih uređaja. U kompaniji vivo kamera je uvek u fokusu i jedan od glavnih motiva kompanije i njenog strateškog partnerstva za istraživanje i razvoj. Kako je dobar kvalitet slike postao imperativ za savremenog korisnika, novi član X serije omogućava fotografije profesionalnog kvaliteta zahvaljujući svojim prilagođenim glavnim jednoinčnim senzorom i jedinstvenim čipom za obradu slike.

 

Put do „savršene fotografije"

X90 Pro, rezultat vivo i ZEISS globalnog partnerstva, donosi novorazvijeni sistem trostuke glavne kamere koji značajno povećava osetljivost na svetlost, prirodnu obradu boja i stabilizaciju slike za intuitivno iskustvo korišćenja kamere, omogućavajući izvanredno iskustvo fotografisanja i video snimanja. Glavna kamera se oslanja na veliki, prilagođeni jednoinčni IMX989 senzor, koji sa svojih 50 MP rezolucije nudi veliki otvor blende f/1,75 i velike piksele od 3,2 mikrona u 4-u-1 konfiguraciji, omogućavajući veći unos svetlosti po pikselu, što omogućava jasnije i oštrije fotografije. X faktor ovog vodećeg uređaja za mobilnu fotografiju jeste portretna kamera od 50 megapiksela sa konfiguracijom od 50 milimetara sa fiksnim fokusom. Takođe, vivo je implementirao posebno napravljen V2 čip, koji unapređuje performanse pri fotografisanju, a kako bi se dodatno poboljšale mogućnosti noćne fotografije i astrofotografije poseduje ZEISS optiku sa T* premazom.

X90 Pro predstavlja savršen primer doslednosti kompanije vivo i njenoj posvećenosti da sa jedne strane omogući korisnicima da svoje svakodnevne trenutke ovekoveče savršenim snimkom i sa druge, da pruži sasvim novi svet zabave i probudi kreativnost.

 

Performanse koje pomeraju granice

vivo X90 Pro radi na najnovijem MediaTek vodećem čipsetu, Dimensity 9200, koji u kombinaciji sa vivo V2 čipsom omogućava uređaju da postigne AnTuTu Benchmark rezultat u rasponu od 1,26 miliona. Svakodnevna upotreba je brza, tečna, i pokreće bilo koju igru na maksimalnim podešavanjima bez pregrevanja. 

 

Elegantan i autentičan dizajn

Kućište vivo X90 Pro je od metala, sa elegantno zaobljenim uglovima i tankim bočnim ivicama koje omogućavaju veoma prijatan osećaj u ruci. X90 Pro dolazi u klasično otmenoj Legend Black boji. Zadnja strana je sa horizontalnom trakom, nazvanom Skyline i dizajnom inspirisanim Fibonačijevom spiralom i prekrivena je mekom teksturisanom ekološkom veganskom kožom, koja je otporna na mrlje i habanje. Sa prednje strane ga krasi ekran od 6,78 inča, koji omogućava imersivne efekte i naprednu zaštitu očiju.

 

Zabava koja ne prestaje zahvaljujući dugotrajnoj bateriji

Jedan od najvažnijih elemenata svakog pametnog telefona, koji značajno mogu uticati na korisničko iskustvo, jeste baterija. Kako bi korisnici maksimalno mogli da uživaju u svim mogućnostima telefona, X90 Pro podržava 120W Dual-Cell FlashCharge koji, u kombinaciji sa velikom baterijom od 4870 mAh, poboljšava i brzinu punjenja i trajanje baterije. X90 Pro takođe podržava 50W bežični FlashCharge i sa ovim modelom zabava ne prestaje zahvaljujući brzim punjenjem, pri kom se baterija puni od 1 do 50% za 8 minuta i 10 sekundi[1].

 

Cena i dostupnost


Idealna ponuda, samo u periodu pretprodaje!

Kompanija vivo korisnicima u Srbiji nudi     dodatnu pogodnost za kupovinu uređaja u periodu pretprodaje koji će trajati     od od 24.02. do 09.03.2023. godine.     Kupovinom vivo X90 Pro telefona u promotivnom periodu korisnici ostvaruju     pravo na popust od 20.000 RSD na uređaj, dodatnu godinu garancije     na uređaj (2+1 godina) i tri meseca dodatne garancije na lom ekrana.     Garancija na vivo X90 Pro važi uz račun/ugovor kao dokaz o kupovini, bez     potrebe za dodatnom registracijom. Promocija važi za uređaje kupljene kod     ovlašćenih vivo partnera. Više o pre-order periodu možete saznati na @vivomobilers.


Novi flagship vivo X90 Pro biće dostupan u Srbiji kod ovlašćenih vivo partnera od 10. marta 2023. po preporučenoj ceni od 139.999 RSD.


O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.

Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 60 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.

* ,,Benfen" je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

 

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

 

Kontakt za medije:

Sara Stojković

Account Manager

+381646404629

sara.stojkovic@olafmcateer.rs

 [1] Podaci o punjenju rezultat su vivo laboratorijskih merenja. Testno okruženje: temperatura okoline i pametnog telefona od 25℃±1. Uslovi testiranja: 1% kapaciteta baterije, u režimu brzog punjenja, sve usluge i funkcije su isključene osim poziva, isključenog ekrana i korišćenog zvaničnog standardnog punjača i kabla za prenos podataka. Stvarni podaci mogu da variraju u zavisnosti od okruženja za testiranje, situacije punjenja, originalne temperature telefona, dugotrajnog trošenja baterije i drugih faktora.