vivo proširuje svoju Y seriju i obeležava šest meseci od dolaska na srpsko tržište

Beograd 4. novembar 2021

Tri nova elegantna pametna telefona Y serije od novembra dostupna i u Srbiji


Non-stop performanse zahvaljujući brzom procesoru i dugotrajnoj bateriji

Operativni sistem Funtouch OS zasnovan na Android platformi sa atraktivnim tankim dizajnom i dual SIM opcijom

Napredne opcije kamere za kreativnu fotografiju u pokretu


Kompanija vivo, koja je nedavno zauzela četvrto mesto po broju prodatih telefona u svetu, slavi svoju prvu godišnjicu u Evropi i obeležava šest meseci od lansiranja na srpskom tržištu. Srbija je bila među prvih deset zemalja širom kontinenta koja je imala priliku da se upozna sa vivo modelima pametnih telefona, te danas, simbolično slaveći svoj jubilej, još jednom potvrđuje svoju predanost srpskom tržištu i proširuje svoju Y seriju, pridružujući joj tri nova modela – Y33s, Y21s i Y21.


Tokom poslednjih dvanaest meseci, vivo je lansirao proizvode na deset tržišta širom kontinenta: Krajem oktobra 2020, vivo je službeno ušao na tržišta Francuske, Italije, Nemačke, Poljske, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva, a u prvoj polovini ove godine stigao je i na tržišta Austrije, Češke, Rumunije i Srbije. Pre lansiranja, vivo je sproveo opsežna istraživanja i intervjue sa 9.000 ljudi širom Evrope, sa ciljem da razume individualne potrebe svakog potrošača. vivo timovi u evropskim zemljama porasli su sa 120 na preko 200 stručnjaka iz industrije u različitim disciplinama. Međutim, njihovo putovanje se ne završava ovde. Kompanija planira da udvostruči svoje prisustvo u Evropi do kraja 2022, pa će već početkom novembra ove godine reći „Bom dia, Portugal." 


Period koji je iza nas obeležen je brojnim tehnološkim dostignućima i ključnim partnerstvima koje je vivo uspeo da uspostavi – od Gimbal tehnologije stabilizacije, preko nedavno predstavljenog samostalno razvijenog čipa za fotografiju V1 na čijem je razvijanju tokom 24 meseca radilo preko 300 stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriji za snimanje kompanije vivo i partnerstva sa UEFA EURO2020, pa sve do početka dugoročne strateške saradnje sa nemačkim pionirom optike i optoelektornike, ZEISS, sa kojim deli ambiciju da predvidi i odgovori na najzahtevnije potrebe potrošača i pomeri granice video snimaka napravljenih mobilnim telefonom. I to je samo početak.Novi modeli Y serije

Tri nova modela Y serije dele ključne karakteristike i ispunjavaju visok nivo standarda, s dugotrajnom baterijom od 5000 mAh, koja u kombinaciji sa pouzdanom Fast Charge vivo tehnologijom osigurava aktivno korišćenje svakog dana, najnoviji Android 11 operativni sistem, dual SIM opciju, bočni čitač otiska prsta i tanko kućište od 8 mm sa elegantnom sjajnom površinom. Pored zajedničkih specifikacija, svaki model odlikuje i skup dodatnih karakteristika, pružajući korisniku mogućnost da izabere telefon prema svojim potrebama i željama.Napredne opcije kamere i brza obrada: vivo Y33s

S fokusom na pružanje odličnog korisničkog iskustva tokom svakodnevne kombinacije mobilne telefonije i zabave, vivo Y33s nastavlja da ispunjava visoka očekivanja korisnika. Y33s se može pohvaliti glavnom kamerom od 50 megapiksela, delom trostruke zadnje kamere, pružajući korisnicima idealne uslove za beleženje svojih uspomena. Ovom setu pridružuje se i Super Macro kamera, odgovorna za jasnoću detalja uslikanih izbliza, kao i Bokeh kamera za kreativna zamućenja pozadine portreta. Dodatno, vivo se ponovo pobrinuo da performanse odgovaraju konceptu pružanja savršene fotografije, a to su kombinacija 8GB RAM s MediaTek Helio G80 čipsetom, što omogućava nesmetano funkcionisanje svih aplikacija i brzu obradu slika. Uz to, sa 128GB prostora za skladištenje korisnici nećete morati da brinu imaju li dovoljno prostora za čuvanje važnih uspomena. Za odlično korisničko iskustvo i danju i noću, Y33s nudi sledeće prednosti: naprednu vivo tehnologiju brzog punjenja od 18W, koja omogućava brzo punjenje baterije velikog kapaciteta od 5000 mAh, dok vivo Energy Guardian sistem pruža ravnotežu između performansi i efikasnosti i na taj način olakšava optimalno upravljanje napajanjem. Povrh toga, vivo Y33s ima i 1080p FullHD+ displej, dodatno skladište uz pomoć microSD kartica i podržava beskontaktno plaćanje putem opcije NFC. Funkcija proširene RAM 2.0 memorije omogućava uređaju da koristi svojih 8GB ugrađene RAM memorije i da, od svog skladišnog prostora od 128GB, „pozajmi" još 4GB, za još bolji multitasking i glatko korišćenje više aplikacija istovremeno. 


Cena i dostupnost

Od svog lansiranja u junu ove godine, vivo je kontinuriano razgovorao sa postojećim i potencijalnim partnerima, težeći da potrošačima omoću da izaberu željeno mesto kupovine. Iznova dokazujući svoju odlučnost i posvećenost tržištu – i prateći svoju filozofiju da radi prave stvari, na pravi način, modeli vivo Y33s i vivo Y21s biće dostupni kod ovlašćenih maloprodajnih partnera i u sklopu MTS paketa, po preporučnoj maloprodajnoj ceni od 32.999, odnosno 26.999 RSD. Istovremeno, vivo Y21 biće dostupan sa preporučenom maloprodajnom cenom od 21.999 RSD kod maloprodajnih partnera i u sklopu A1 paketa. Sva tri modela biće u prodaji u Srbiji od 4. novembra.