Non-stop 5G: vivo predstavlja novu Y seriju pametnih telefona

Beograd, 1. jul 2021. godine

 

Novi model vivo Y72 5G kombinuje sjajne karakteristike uređaja i podiže očekivanja od pametnih telefona srednje klase

 

·         Uz izuzetne performanse i unapređene karakteristike kamere, novi model vivo Y72 5G nadovezuje se na uspeh Y serije

·         Novu Y seriju pokreće vivo Funtouch operativni sistem na platformi Android 11 i pruža sjajno korisničko iskustvo

 


vivo, globalni lider u industriji mobilnih telefona, u Evropi predstavlja novi model Y serije pametnih telefona - novi Y72 5G. Sa izuzetnim performansama, novim dizajnom, i unapređenim karakteristikama fotografisanja za savršen snimak, Y72 5G pruža kombinaciju vrednosti i karakteristika i osvežava tržište pametnih telefona srednje klase.

 

Uživajte svaki dan u izuzetnim karakteristikama modela Y72 5G

vivo Y serija veoma je brzo stekla popularnost u Evropi sa svojim izuzetnim karakteristikama za svakodnevnu upotrebu i zabavu. Ova serija je redefinisala očekivanja koja imamo od pametnih telefona srednje klase, uz izuzetne karakteristike baterije, iskustvo koje pruža kamera i dizajn. Ovaj model osmišljen da pruži brzo 5G iskustvo uz još bolje karakteristike, nesmetano funkcionisanje i brže preuzimanje sadržaja, nadovezuje se na uspeh Y serije.

 

Bilo da pretražujete onlajn ili upravljate elegantnim i intuitivnim Funtouch operativnim sistemom na platformi Android 11, uz brzu 5G konekciju u kombinaciji sa MediaTek Dimensity 700 i 8GB RAM memorije, svaka interakcija je brza i nesmetana. Izuzetne performanse su kombinovane sa 128GB interne memorije, i mogu se proširiti MicroSD karticom koja pruža više kapaciteta za medije i aplikacije. Na osnovu pozitivnog iskustva sa generacijom telefona 2020, novi Y72 takođe donosi i dugotrajnu bateriju od 5000mAh koja korisnicima omogućava još duže korišćenje između dva punjenja baterije. I zahvaljujući vivo 18W Fast Charge opciji, dopunjavanje baterije je takođe brzo.

 

Kamera na prvom mestu

vivo teži dizajniranju najboljih pametnih telefona za fotografiju u svakom cenovnom opsegu tako što kameru uvek stavlja na prvo mesto kako bi pomogao korisnicima da snime savršenu fotografiju. Kada se korisnici provode najbolje u životu, žele da i njihove fotografije i video snimci budu jednako dobri, a da li su amateri ili pravi fotografi, nije važno. Zato vivo nudi pametni telefon za svakoga, kako bi izašao u susret specifičnim potrebama svakog korisnika. A model Y72 5G savršeno odražava tu misiju i to po pristupačnoj ceni. Sistem zadnje kamere ima tri sočiva sa četiri glavne funkcije za fotografisanje: ultra HD, ultra širok ugao snimanja, bokeh i makro, kako bi korisnici mogli da snime najrazličitije scene sa bilo koje daljine. Glavna kamera sa rezolucijom od 64 megapiksela nudi elektronsku stabilizaciju slike za jasne fotografije i video snimke. Zahvaljujući Super Night Mode opciji, korisnici mogu da snime žive i jasne noćne scene. Za snimke širokih grupa i panoramske snimke, postoji širokougaona kamera rezolucije od 8 megapiksela, dok sočiva makro kamere omogućavaju pogled iz druge perspekive i snimanje iz blizine ljudi i predmeta sa udaljenosti od svega 4 cm. Prednja kamera od 16 megapiksela zaokružuje opseg kamere i omogućava snimanje jasnih selfija čak i u uslovima slabe osvetljenosti.

 


Nov, sofisticiran dizajn

Sa svojim živopisnim 6.58" FHD+ ekranom za kvalitetno iskustvo gledanja, brzim i pouzdanim skenerom otiska prsta koji se nalazi sa strane i bojama koje se menjaju uz opciju boje Dream Glow ili elegancijom koju donosi Graphite Black, Y72 5G izgleda i daje osećaj premijum uređaja.

 

Model vivo Y72 5G biće dostupan u Srbiji od 7. jula 2021., po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 39.999 RSD.