vivo donosi Android 12 ažuriranje u Srbiju

Beograd, 2. decembar 2021

Evropski korisnici će od januara 2022. dobiti najnoviju verziju operativnog sistema u tri faze

Kompanija vivo jedna je od prvih kompanija koja će svojim korisnicima u Evropi, od kraja januara, ponuditi ažuriranje na najnoviju verziju Google oprativnog sistema – Android 12.

 

Ažuriranje na prvu Android 12 verziju u Evropi će se odvijati u tri faze, od kraja januara do aprila 2022, postepeno pokrivajući sve korisnike vivo uređaja. U Srbiji, vivo V21 5G biće prvi model koji će dobiti ažuriranje na Android 12 od kraja januara naredne godine. Dva modela iz popularne Y serije (Y21, Y72 5G) će uslediti mesec dana kasnije, dok će preostali proizvodi Y serije (Y33s, Y21s, Y70, Y20s) dobiti mogućnost ažuriranja od kraja aprila 2022. godine.

 

Potrošači u Evorpi, ali i širom sveta sa nestrpljenjem očekuju da svoje vivo pametne telefone ažuriraju najnovijim izdanjem najpopularnijeg operativnog sistema u svetu, Android 12, koje je na tržište izašlo u oktobru ove godine.

 

vivo je potvrdio da će cela linija proizvoda koja se prodaje u Evropi, dobiti ažuriranje na Android 12. Međutim, plan uvođenja koji je će početi od kraja januara i trajati do kraja aprila 2022. godine, odnosi se samo na proizvode koji se prodaju kod ovlašćenih maloprodajnih partnera. Datume za ažuriranje vivo pametnih telefona kupljenih preko kanala mobilnih operatora, odrediće sami operatori.